Zonnestroom, heel gewoon!

De groeicijfers van zonnestroom in Nederland maken duidelijk dat zonnestroom op termijn tot de standaard energie voorzieningen zal behoren.

Met andere woorden, woningen of gebouwen waarbij geen zonnepanelen zijn toegepast, zullen tot de uitzonderingen gaan behoren.

Er zijn altijd wel redenen te bedenken om de aankoop van een zonnestroom systeem uit te stellen. Maar wanneer u beschikt over een geschikte woning en de financiele middelen is een zonnestroom installatie gewoon een prima investering met een zeer laag risico. Een betrouwbare overheid speelt natuurlijk wel een rol. De huidige salderingsregels (vergoeding voor de teruglevering van stroom) kunnen ooit worden gewijzigd.

Een investering in zonnestroom vergt een eenmalige investering en nauwelijks onderhoud. Vervolgens profiteert u elke maand van lagere stroomkosten. Vergelijk het maar met een aflossing die u doet op uw hypotheek. Resultaat: lagere maandlasten.

En een investering in zonnestroom spaart het milieu. Ook daar plukt u op de lange termijn de vruchten van.

De stand van zaken

Inmiddels laten duizenden woningeigenaren per maand een zonnestroom systeem installeren. Zonnestroom kan dus op eigen benen staan, zonder subsidie. Dat is duidelijk.

De overheid stimuleert de aankoop van een zonnestroom systeem nog wel maar dit betreft voornamelijk gunstige financieringen.

Eigenlijk staat weinig de aankoop van een zonnestroom systeem in de weg. Of het is de materie die nog niet vertrouwd is. 

In dat geval biedt De Groene Energie Maatschappij op deze website allerhande informatie over de werking maar ook over de financiele consequenties van een zonnestroom systeem.

Nieuws tracker

SDE Voorjaarsronde fase 2 debacle bij het RVO

Geplaatst op 13/03/2017
We leven toch al een aantal jaren in het e-tijdperk. Secure access, load balancing, automatische capaciteitsaanpassingen, 24x7 ondersteuning. Daarvan was...

Meer SDE voor meer kansen op verduurzaming

Geplaatst op 23/05/2016
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Omdat de kostprijs van duurzame energie (tot nog toe) hoger is dan die van grijze energie, is...

Green Battery introduceert accu container

Geplaatst op 12/04/2016
Eerder berichten wij over Green Battery. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verzorgen van event- en festival stroom, maar dan...

Recente blogs

Neem contact op

De Groene Energie Maatschappij

Tel: 0031 6 1700 6263
email: info@dgem.nl

KVK: 58676872
BTW nr. NL001896786B29

Blijf in contact