Introductie van de LIAM F1 Urban Windturbine

De revolutionaire LIAM F1 Urban Windturbine is gekend om twee zaken. Een buitengewoon ontwerp en een zeer hoge efficiency.

Vandaag op 27 mei 2014 vindt in Rotterdam op de RDM Campus de officiele Nederlandse introductie plaats van de nu al spraakmakende LIAM F1 Urban Windturbine. De LIAM F1 Urban Wind Turbine is een ontwikkeling van de Nederlandse Archimedes groep.

Wanneer het 3-dimensionele spiraal ontwerp zich in beweging zet worden de visuele zintuigen geprikkeld. Daarbij is de LIAM F1 in staat om 90% van de in wind aanwezige energie te oogsten.

Wat maakt de LIAM F1 Urban Windturbine exceptioneel

  • Geringe formaat: De LIAM F1 Urban of Stedelijke Windturbine kan door zijn geringe formaat, hoogte 1,5 meter, (onzichtbaar) op vele bouwwerken worden ingezet of zelfs worden geintegreerd. LIAM wind turbines kunnen dicht op elkaar worden geplaatst. Volgens metingen bij voorkeur in een driehoeksopstelling.
  • Robuust: De LIAM F1 is robuust uitgevoerd en uitgebreid getest op duurzaamheid onder zware omstandigheden.
  • Veilig: De LIAM F1 is zeer veilig en kent drie zowel passieve als actieve veiligheidssystemen om de molen te begrenzen wanneer de situaties daarom vragen.
  • Stil: De LIAM F1 is met 45Db zeer stil. Het geluid dat een LIAM windmolen produceert verdwijnt al snel in enig achtergrondgeruis
  • Ongevoelig voor turbulentie: De LIAM F1 is nagenoeg ongevoelig voor turbulentie. De LIAM F1 is daardoor ook geschikt voor locaties waar de meeste andere windturbines het laten afweten zoals in de bebouwde omgeving (urban windturbine). Denk hierbij aan woningen, publieke en commerciele gebouwen en hoogbouw.
  • Hinderarm: De LIAM F1 is een haast hindervrije windmolen, met uitzondering wellicht van het visuele aspect, en zal daardoor naar verwachting een hoog acceptatieniveau kennen. 

Economische duurzaamheid

De LIAM F1 herbergt een goed verhaal. De LIAM F1 straalt pure duurzaamheid uit, Nederlands vernuft en innovatiekracht. Kortom, datgene waar vele organisaties zich heden ten dagen mee willen identificeren.

Eén LIAM F1 urban windturbine produceert jaarlijks tussen de 1180 en 1500 kWh bij een gemiddelde windsnelheid van 5.2 m/sec. Een gemiddelde windsnelheid van meer dan 5 m/s wordt in grote delen van Nederland gehaald.

Grote belofte

Het ontwerp van de LIAM F1 is gebaseerd op de werken van Archimedes en biomimicry. Experts hebben zich uitgesproken over het ontwerp dat voor een revolutie in de stromingsleer zou kunnen zorgen. Dus niet alleen wind- en waterturbines zouden kunnen profiteren van het omtwerp maar ook straalmotoren, compressoren en andere turbine-achtige ontwerpen.

Kortom, u gaat de LIAM F1 Urban Windturbine nog in vele gedaanten terugzien.

Meer van de LIAM F1 Windturbine op YouTube klik hier

Nieuws tracker

Nieuws

SDE Voorjaarsronde fase 2 debacle bij het RVO

Geplaatst op 13/03/2017
We leven toch al een aantal jaren in het e-tijdperk. Secure access, load balancing, automatische capaciteitsaanpassingen, 24x7 ondersteuning. Daarvan was...

Meer SDE voor meer kansen op verduurzaming

Geplaatst op 23/05/2016
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Omdat de kostprijs van duurzame energie (tot nog toe) hoger is dan die van grijze energie, is...

Green Battery introduceert accu container

Geplaatst op 12/04/2016
Eerder berichten wij over Green Battery. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verzorgen van event- en festival stroom, maar dan...

Meer nieuws

Recente blogs

Neem contact op

De Groene Energie Maatschappij

Tel: 0031 6 1700 6263
email: info@dgem.nl

KVK: 58676872
BTW nr. NL001896786B29

Blijf in contact